Monday, July 15, 2013

Как да нанасяме правилно своя парфюм?

Колкото повече парфюм пръскам, толкова по-траен ще бъде аромата!
Не съвсем... Конвенционалното нанасяне на чист екстракт от парфюм в западните култури включва напръскване на аромата върху пулсиращите точки на човешкото тяло. Това са зоните зад ушите, задната част на врата, вътрешността на китките, лактите и коленете, така мястото на пулса затопля екстракта от парфюм и освобождава аромата непрекъснато.
Мога ли да използвам един и същ парфюмен продукт през целия ден?
В съвременната индустрия за производство на парфюм се насърчава практиката за наслояване на аромата, така че да се освобождава с различна интензивност, в зависимост от часовото време на деня.
Етиката налага частичен контрол върху използването на силен парфюм. Леко ароматизирани продукти като масло за баня, душ гел и лосион за тяло е препоръчително  да се нанасят сутрин; тоалетната вода е подходяща за следобеда, а наситеният парфюм ще бъде най-атрактивен ако се прилага върху импулсните точки вечер. Ароматът на одеколона се освобождава бързо, и е със сравнителна продължителност около 2 часа. Тоалетната вода е с трайност от 2 до 4 часа, а продължителността на аромата на един парфюм може да продължи до шест часа.
Има ли неща,които влияят на аромата?
Много интересни фактори могат да повлияят на взаимодействието на аромата с индивидуалната физиология на клиента като например режимът на хранене или диетата, тъй като храненето с пикантни и мазни храни обикновено повишава интензитета на дадения парфюм. Употребата на някои лекарства също може да повлияе на характера на аромата. Относителната сухота на кожата на човека, който носи парфюм е от значение, тъй като кожа лишена от влага не задържа аромата особено добре.
Нещо полезно относно състава...
Парфюмът обикновено се състои от ароматни масла, които са разредени с разтворител. Такъв разтворител най-често бива етанол или смес от етанол и вода. Парфюмът може да се разрежда още и с помощта на масла с неутрална миризма, като например кокосово мляко или течни восъци като екстракт от жожба.

No comments:

Post a Comment